Служебният кабинет освободи председателя и останалите двама членове на Комисията за

...
Служебният кабинет освободи председателя и останалите двама членове на Комисията за
Коментари Харесай

Служебният кабинет изгони цялата Комисия за защита на потребителите - Политика

Служебният кабинет освободи ръководителя и останалите двама членове на Комисията за отбрана на потребителите. За това се разбра от изказване на освободените, представено от Нова тв: 

 „ Служебното държавно управление на президента Румен Радев извърши следващото невиждано нарушаване на законодателството, като без никакви законови аргументи приключи мандата на всички членове на Комисията за отбрана на потребителите ”. 

„ Смяната от служебно държавно управление на законно определен от постоянен кабинет с 5-годишен мандат орган е невиждан акт в европейската процедура. Това е груба интервенция в независимостта на контролните органи. Още повече, че през последната година Комисията сподели съответни резултати в активността си за отбрана на потребителите като се трансформира в една от най-видимите институции в страната. За следващ път държавното управление, отпред с Гълъб Донев, взема решение, което надвишава пълномощията на длъжностен кабинет, според Конституцията. Ще търсим правата си по правосъден път и ще сезираме европейските институции ”, декларират още от КЗП.

От Министерски съвет потвърдиха импровизирано за уволнението, като увериха, че по-късно през днешния ден от държавното управление ще изпратят известие с претекстовете. В оповестеното на уеб страницата на малкия екран решение на кабинета няма претекстове, а се анулира решението на постоянния кабинет за назначение на ръководителя Иван Френкев и членовете на комисията Велина Николова- Великова и Николай Мравов. 

Със същото решение за нов ръководител на комисията се назначава Стоил Алипиев, а за членове Ангел Джалев и Константин Арабаджиев. 

Очаквайте детайлности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР